Terras aanleggen

TERRAS AANLEGGEN

Een correct aangelegd terras vraagt vakmanschap, het staat immers bloot aan heel wat weersomstandigheden en gebruik. Een terras in keramische tegels biedt heel wat voordelen: het makkelijk onderhoud en het uitgebreide aanbod. Er bestaan nog mogelijkheden zoals klinkers, natuursteen, betonklinkers. De keuze ligt bij de klant en wij verzorgen de plaatsing.

 

DESKUNDIG ADVIES BIJ HET AANLEGGEN VAN JE TERRAS

De aanleg van je terras is het verlengstuk van de woning en bepaalt ook de uitstraling van de tuin. We geven dan ook graag deskundig advies voor het plaatsen van verlichting, type ondergrond en de keuze van de materialen voor veranda, buitenterras, oprit

 

SOORTEN TERRASTEGELS

Terrastegels uit keramiek zijn beschikbaar in heel wat kleuren en ze behouden hun kleur ook erg lang. Bovendien kunnen ze op heel wat decoratieve manieren afgewerkt worden. Dankzij het gladde oppervlak kunnen mossen en algen zich niet makkelijk vasthechten. Zo blijven de tegels langer proper maar deze gladheid is natuurlijk ook een nadeel, zeker bij regenweer.

Betonnen tegels zijn redelijk goedkope terrastegels, erg stevig en goed bestand tegen vorst. Het is wel belangrijk om de tegels van een beschermende coating te voorzien. Anders zal het materiaal redelijk snel vocht en vuil opnemen, wat niet gunstig is voor de schoonmaak.

Met terrastegels uit natuursteen kies je voor een erg stijlvolle afwerking die makkelijk te onderhouden is. Er bestaan heel wat soorten natuursteen. Voor het terras zijn onder meer tegels uit basalt, graniet en leisteen populair. Een nadeel van deze bestrating is dat het meestal redelijk duur is. De precieze prijs is natuurlijk sterk afhankelijk van de soort natuursteen.

REALISATIES

Jouw vloeren- en faiencespecialist.
Bel ons op 09 / 226 59 99 of stel je vraag online